De Amstel Club

 

Over ons

De Amstel Club werd opgericht in 1976 en geniet een hoogwaardig imago door de historische kwaliteit, de ballotage en het niveau van de leden.

Ondanks dit ‘elitaire’ imago heerst er een informele, toegankelijke en warme sfeer binnen de club, waarin men met trots lid is en waar de leden elkaar graag ontmoeten tijdens bijeenkomsten met een mooie mix aan zakelijke en sociale thema’s.

Juist tijdens het opdoen van sociale contacten ontstaat vaak de gunfactor die resulteert in zaken doen. Een actieve participatie en het ter beschikking stellen van deskundigheid en connecties zijn daarom een vereiste voor onze leden.

 

Bestuur & Management

 

Comité van Aanbeveling

Historie

Geschiedenis

De sluiting van De Groote Club in 1975 vormde de aanleiding voor het oprichten van De Amstel Club op 3 juni 1976. Een aantal leden van De Groote Club was ondergebracht bij de Industriële Club, maar bij velen leefde de behoefte aan een eigen club met de zekerheid gelijkgestemde of gelijkgerichte mensen uit het bedrijfsleven, de vrije beroepen e.d. te ontmoeten.

De leden uit de vrije beroepen werden voornamelijk gezocht onder de advocaten, accountants, architecten, artsen en notarissen.

Niet alleen het bedrijfsleven werd voor het lidmaatschap uitgenodigd. Ook uit de universitaire wereld, de kunst en de medische wereld kwamen leden voort.

Besloten werd om de club onder te brengen in het Amstel Hotel, dat zich bereid toonde om hiertoe een ingrijpende verbouwing uit te voeren.

Heden

De Amstel Club geniet een ‘elitair’ imago door de strenge ballotage en een ledenbestand dat voor iedereen waarde toevoegt. In tegenstelling tot dit imago heerst er een informele, toegankelijke en warme sfeer binnen de club.

Sinds 2021 is de Amstel Club niet meer gehuisvest in het Amstel Hotel, maar is ‘On Tour’. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee zorgvuldig geselecteerde ‘preferred locations’; Hotel De L’Europe en Sofitel Legend The Grand, twee historische tophotels in de binnenstad van Amsterdam. Daarnaast vinden regelmatig unieke evenementen plaats op bijzondere locaties als musea, privé gelegenheden, boten en rijksmonumenten in en rondom Amsterdam, maar ook verspreid over het land.

Op den duur zal een nieuw Clubhuis geselecteerd worden waar de leden elkaar in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen ontmoeten.

Zusterclubs

Wij hebben een samenwerkingsverband met de volgende buitenlandse clubs:

error: Content is protected !!