Terugblik Aan Tafel met… Erica Terpstra

Een avond met een gouden randje in de Spiegelzaal, badend in het gouden licht. Zo was het gisteravond, toen tientallen Amstel Clubleden en hun gasten aan tafel gingen met Erica Terpstra. Doorspekt met ervaringen, ontmoetingen, anekdotes, filosofische boodschappen en wijze lessen (speel op de bal, niet op de man) neemt zij je mee op reis door haar leven, haar keuzes, haar kansen, haar gedachten. Als Erica vertelt, zie je de film bijna voor je.

Amstel Club Erica Terpstra Amstel Intercontinental Hotel Amsterdam

Zo vertelde Erica over haar jeugd waarin de huisarts voorstelde dat zij ging zwemmen om toch maar vooral wat steviger te worden, en over hoe de rector van school haar ouders adviseerde hun dochter te steunen in haar dromen en ambities, bijvoorbeeld haar droom om naar de Olympische Spelen te kunnen. Ze vertelde over hoe ze in de politiek terechtkwam en hoe zij politiek bedreef. Ze vertelde over haar passie voor reizen en haar diepgaande interesse in mensen, en hoe dat leidde tot het televisieprogramma Erica op Reis. Ze vertelde over de kans die zij kreeg een langgekoesterde wens is vervulling te zien gaan, een gesprek met de Dalai Lama en zijn wijze woorden, over leven met compassie. Ze vertelde over het ontstaan van het boek “Een knipoog van de Boeddha”, en hoe de cirkel weer rond werd. Door haar manier van vertellen, waren wij erbij. We hingen aan haar lippen, en als zij niet tijdig weg had gemoeten om bij Pauw aan te schuiven, hadden we nog uren naar haar kunnen luisteren en met haar kunnen praten.

Erica verstaat de kunst van het genieten van groot én van klein geluk. Het was een geweldige, en voor velen inspirerende avond.

error: Content is protected !!