Terugblik Aan Tafel met… Piet Boon

Zoals Cor van Zadelhoff aan het eind van de avond concludeert hadden we een topper in ons midden. Wat een passie voor het vak! De Nederlandse architectuur is een belangrijk exportproduct en we kunnen als Nederlanders trots zijn op Piet Boon, een niet weg te denken icoon en een merk op zich!

We gingen in de Spiegelzaal aan tafel met Piet Boon, maar eigenlijk was deze ‘Aan Tafel met..’ een mooie combinatie met ons concept ‘Familiezaken’, want Piet had zijn dochter Puck meegenomen, die ook in het bedrijf werkzaam is.

Piet Boon heeft een achtergrond in de bouw als opzichter en meester vakman. Hij begon zijn loopbaan als aannemer en had daarbij al de ambitie om de beste van Nederland te worden. Hij ontwierp en voerde uit, maar kwam er al gauw achter waar zijn passie lag. Het aannemingsbedrijf werd verkocht en vanaf dat moment kon Piet zich toeleggen op het ontwerpen.

Vanaf het eerste begin heeft Piet een voorliefde voor ambachtelijke technieken en natuurlijke materialen. Kenmerkend voor zijn signatuur zijn de eenvoud, de kwaliteit van de materialen en de lange houdbaarheidsdatum.

Het eerste grote project in New York kwam voort uit het titelboek van Studio Piet Boon dat de eigenaren van het appartement aan Fifth Avenue toevallig onder ogen kregen. De stijl van de studio paste perfect bij de uitstraling die zij in gedachten hadden voor hun luxe huis in het hart van New York dat uitkijkt op de grootste tuin van de stad: Central Park. (Vier jaar later werd het appartement als duurste van New York verkocht…)

Inmiddels is Piet Boon uitgegroeid tot een internationaal luxury lifestyle merk en voert Piet opdrachten uit over de hele wereld. Van luxe privé huizen tot adembenemende beach villa’s, hotels en resorts, woonboten en jachten, restaurants, en product designs zoals limited editions voor Land Rover en Porsche.

Piet illustreerde zijn verhaal met prachtige beelden van zijn ontwerpen zoals appartementen in New York, villa’s in Arizona, Riyad en op Antiqua, beach villa’s met natuurlijke ventilatie op Bo(o!)naire, chalets in de Franse Alpen, een resort in Zuid-Afrika, hotels in Amsterdam, Osaka en Seoul en restaurants als De Kas in Amsterdam en The Jane in Antwerpen.

Het nieuwste project is het Rosewood Hotel in Amsterdam (voormalig Paleis van Justitie). De voorbereidingen hebben drie jaar geduurd en de plannen zijn nu goedgekeurd.

Vraag uit de zaal was of Piet nog tijd heeft om te slapen?

Piet leidt Studio Piet Boon in Oostzaan samen met Karin Meyn, de moeder van Puck. Hij heeft het leukste vak dat er is en hoewel hij de naamgever is, staat er een heel team van 65 man (architecten en ontwerpers) achter hem. Piet doet geen projecten meer helemaal alleen, maar de eerste pitch geeft hij nog altijd graag zelf!

error: Content is protected !!