Terugblik Clubborrel, presentatie Ed van Zijl (Mascot Label Group) en miniconcert Vandenberg’s Moonkings

Het begon met de Clubborrel, zoals altijd geanimeerd en gezellig. Ruim tachtig leden, Young Suits en introducés vulden de A Bar in een ietwat ongebruikelijke opstelling, maar er stonden dan ook bijzondere dingen te gebeuren. Clublid Ed van Zijl nam ons na de borrel mee op een reis door de tijd, en wel aan de hand van zijn ervaringen als platenbaas, eigenaar van een internationaal platenlabel. Een boeiend relaas over het reilen en zeilen in de muziekindustrie, gepaard gaande met de snelle ontwikkelingen in de ICT en daarmee de muziekbeleving van verschillende generaties. Waar vroeger een plaat werd gekocht in de winkel, ‘streamt’ men tegenwoordig van internet. Hoe om te gaan met, en succesvol in te spelen op deze (maatschappelijke) verschuivingen?

Amstel Club, Ed van Zijl, Mascot Label Group, Ilja Gort, Vandenberg Moonkings, Amstel Intercontinental Hotel Amsterdam

Vol verwachting voor het komende miniconcert van Vandenberg’s Moonkings, was het eerst tijd voor een verrassing voor Ad(je) Vandenberg. Wat blijkt, dertig jaar geleden speelde Ad(je) in een boogie woogie band met Ilja Gort, tegenwoordig bij velen bekend als wijnmaker. En Ilja was er. Het werd een geweldig en gezellig weerzien.

Amstel Club, Vandenberg's Moonkings, Hotel Amstel Intercontinental Amsterdam

Zanger Jan Hoving en Ad(je) speelden vervolgens de sterren van de hemel, in onze eigen A Bar. Naast twee klassiekers, wereldberoemde rock ballads van de rockbands Vandenberg en Whitesnake, ook een prachtige song van de Moonkings. Voor sommigen jeugdsentiment, voor anderen nieuw, maar voor allen geslaagd.

error: Content is protected !!