Terugblik Clubdiner met Michiel Muller (Picnic)

Soms heb je van die avonden dat alles klopt. Gisteravond was weer zo’n avond. Een mooie opkomst, een fijn diner in de Spiegelzaal en een interessante lezing van een boeiende spreker.

Al even voor zessen stonden er groepjes leden geanimeerd te praten en te borrelen. De stemming zat er direct goed in. Er zit lente in de lucht. Gezellig aan één lange tafel genoten we van het voorgerecht. Het geroezemoes verstomde al snel toen clublid Martijn Koolhoven, die een lange geschiedenis heeft met de spreker, het woord nam om Michiel Muller te introduceren.

Michiel nam energiek het woord en verhaalde over zijn carrière als ondernemer, via benzineketen Tango en Route Mobiel naar online supermarkt PicNic, het snelst groeiende bedrijf van Nederland (bron: ‘Top 250 groeibedrijven’).

Het idee achter PicNic is ontstaan vanuit het inzicht dat klanten verlangen naar het goedwerkende melkboer-systeem uit die goeie ouwe tijd, zoals velen van ons nog wel kennen. Een vriendelijk, servicegericht persoon die op vaste tijden in de week de door jou gewenste boodschappen bij jou aan huis aflevert. Dit concept, doorvertaald naar de huidige tijd, resulteert in PicNic, waar je via een app jouw bestelling doet, die je vervolgens met een elektrisch wagentje krijgt thuisbezorgd door een vrolijke runner. Van te voren wordt op twintig minuten nauwkeurig het tijdvak waarin bezorgd wordt medegedeeld, en naarmate de afgesproken tijd nadert kun je het wagentje op je app volgen.

Ook de publiciteit rond PicNic, zowel positief als iets minder positief, bleven door hem niet onbesproken. Het speciale aan dit soort lezingen is dat sprekers voor de Amstel Club behoorlijk vrij praten en vaak nog wat inside informatie delen. De sfeer is dan ook intiem en vragen werden in openheid beantwoord.

Daarna volgde nog een fijn hoofdgerecht en ter afsluiting koffie. Veel mensen bleven nog lang napraten, hoewel Michiel al op weg was naar het volgende event. Hij was namelijk genomineerd voor de Marketeer van het Jaar award. Inmiddels weten we dat hij net naast de award greep, maar het gezelschap in de Spiegelzaal was erg enthousiast.

error: Content is protected !!