Terugblik Familiezaken: Oger

Wat een fantastische avond was het weer. Een feest in drie delen, of vier, zo men wil. De eerste dag waarop buiten een lenteachtige frisheid waarneembaar was, kwamen ruim zeventig leden, gasten en introducés samen in de A bar om het glas te heffen, bij te praten en elkaar (beter) te leren kennen. Wat een bruisende aangelegenheid. Veel heren, vooruitlopend op de gasten van vanavond, gekleed in onberispelijk Oger, een lust voor het oog.

Zoals altijd op de clubborrels was tegen zevenen enige overredingskracht nodig om de mensen te bewegen zich naar de Stadhouderszaal te begeven om van het diner en de presentaties van de heren van Oger te genieten. Men bleek nog lang niet uitgepraat en geborreld.

In de intieme Stadhouderszaal werd de avond voortgezet. Aan ronde tafels genoten we een heerlijk Italiaans diner, in de sfeer van de mooie Italiaanse merken waar Oger zich op richt.

Sander Lusink, zoon van Oger, branddirector en mede-eigenaar, nam het woord en vertelde liefdevol over zijn vader en hun familiebedrijf, het ontstaan, de visie en de plannen voor de toekomst. Hoewel Oger zelf, verdrietig genoeg, na een zware beroerte vorig jaar niet meer de oude is geworden, was hij er bij en stralend middelpunt van deze avond. Oger, vernoemd naar een familielid dat Öger heette, en dat een begrip werd in de herenmode, nationaal en internationaal. In zijn tijd bij de Societyshop had men het er al over zijn garderobe “bij Oger” te kopen, dus de naam voor het bedrijf dat in 1990 gestart werd door drie broers Lusink was snel gekozen.

Na het voorgerecht was de stage voor Arthur Peute. Ook Arthur is een fenomeen, zo hoorde ik van diverse kanten. “Arthur leest de mensen.” De ‘made to measure specialist’, ‘kledingingenieur’, en Esquire’s huiskleermaker liet ons zien hoe van ieder item eerst een modelversie wordt gemaakt dat tot in de kleinste details moet kloppen. Hij vertelde over technische details, over stoffen en over in een bad van diamantslijpsel getwijnd garen. Hij vertelde over de vorm van de schouders van het colbert in relatie tot de functie van de drager. Mooi.

AJAX-Real Madrid in Intercontinental Amstel Amsterdam Amstel Club

Na deze boeiende presentaties, nog gevolgd door een film over Oger, was de avond nog niet ten einde. Met de wedstrijd Ajax-Real Madrid onder het genot van popcorn en bitterballen sloten we deze avond af. Het was weer een avond met een in diamantslijpsel getwijnd randje.

error: Content is protected !!