Terugblik Grote Etiquette Quiz

Het was weer een heel genoeglijke avond. Na de, zoals altijd, geanimeerde maandelijkse clubborrel in de A Bar met oude en nieuwe bekenden, togen we naar de Stadhouderszaal, waar clublid en etiquette-deskundige Yvonne van der Kroft (Etiquette à la Carte | Etiquette Experience) met haar collega al druk bezig was met de technische voorbereidingen van de quiz.

Een gezellige avond interactief edutainment dus dit keer, en wel met als onderwerp: etiquette. We waren allemaal reuze-benieuwd hoe we het ervan af zouden brengen, en dat alleen was al genoeg om de stemming er goed in te brengen.

Voor de start van de quiz werden knoppenkastjes op naam uitgedeeld en daarmee werd het “echt”. Afgewisseld met ronduit hilarische videofragmenten werden serieuzere vragen gesteld, met soms toch nog verrassende uitkomsten. We leerden over “plebs bestek” en “netiquette”, in deze tijd beslist geen overbodige luxe. En over aloude gebruiken met betrekking tot het uitbrengen van een toost, en de taken van de tafeldame en tafelheer.

Er werd gegeten, gedronken, gegrapt en gelachen. Heerlijk. Ons aller Mieke bleek de grote winnaar, en kenner van hoe het heurt, dus meer dan ooit kunnen we met onze vragen terecht bij het secretariaat.

error: Content is protected !!