Terugblik Sloepentocht

In de loop van een nogal warme, behoorlijk bewolkte dag brak de zon door om het Amstel Hotel in het gouden licht te zetten. En vanaf dat moment liep het terras snel vol met ruim honderd vrolijke Amstel Club leden, Young Suits, introducés en, last but not least, schippers. Velen van ons waren nautisch gekleed, een lust voor het oog. Voorzien van hapjes en drankjes werd flink bijgekletst, waarna we inscheepten voor de daadwerkelijke sloepentocht. Ook dit jaar weer bleek iedereen op “de leukste boot” te zitten.

Waar leidde de trip naartoe in deze alweer 25ste editie? Het was een verrassing en de speculaties waren niet van de lucht. Het eerste deel van de tocht eindigde in Amsterdam Noord. Soepel legden de schippers aan. Het doel bleek “This is Holland” te zijn, een spectaculaire attractie. Zinderend van verwachting en uitgelaten als op een schoolreisje, lieten we ons in groepjes per lift naar boven vervoeren om vervolgens enigszins lacherig via een beeldscherm een inleiding te krijgen over Holland. Maar dit bleek slechts het begin. Wat volgde was een werkelijk fantastische 5D-vlucht over ons prachtige landje. Een echte belevenis!

Vervolgens weer opgetogen inschepen, en rustig over het IJ terug richting grachten. Amsterdam in de avondzon, wat een genot. Opnieuw werd er druk gespeculeerd. Waar zou de tocht heen gaan? De Hermitage? Of Carré? Of… toch, jaja, we voeren terug naar het Amstel Hotel, waar we op het mooiste terras van Amsterdam genoten van een prachtige BBQ, speciaal bereid door onze Chef Roger Rassin en zijn team, uiteraard gevolgd door de traditionele zomerkoninkjes.

Het was weer een waar feest, dat nog tot in de warme kleine uurtjes duurde. En daarmee is wat ons betreft de zomer begonnen!

error: Content is protected !!