Terugblik Sloepentocht

In één woord: Grandioos. Wat een zinderende aftrap van de zomer.

De weergoden waren ons goed gezind. Tot een uur of twee was het bewolkt en fris, maar toen veegde een flinke wind de hemel schoon, stak de zon aan en draaide de temperatuur op. Kortom, Amsterdam maakte zich op voor alweer de 24ste Amstel Club Sloepentocht.

Vanaf vijf uur verzamelden zich tegen de 100 verwachtingsvolle clubleden, Young Suits en hun gasten op het terras, om in 8 sloepen de stad te verkennen. Het inschepen verliep vlotjes, de schippers waren enthousiast, kundig en voorbereid, de sloepen waren royaal voorzien van proviand en de sfeer zat er direct goed in. Onderweg werd veel gespeculeerd waar we dit jaar zouden neerstrijken…

Amstel Club sloepentocht 2018 01 Amstel InterContinental Hotel
Foto: Sanny Views

Tot veler verrassing togen we naar Hanneke’s Boom, een artistieke uitspanning op een spannend plekje bij het spoor, waar we een groot deel van de tuin voor onszelf hadden. Lange picknicktafels vrolijk voorzien van kleurige parasols, kannen wijn, pitchers bier en Zuid-Amerikaanse happen.

Amstel Club sloepentocht 02 Amstel InterContinental Hotel
Foto: Sanny Views

Opgetogen vervolgden we daarna onze vaarroute door de stad, op weg naar het tweede hoogtepunt van deze avond, een waanzinnig goede BBQ in the Court Yard van The Grand.

Amstel Club Sloepentocht 2018 03 Amstel InterContinental Hotel
Foto: Sanny Views

Waarna we weer inscheepten en tevreden terugvoeren naar ons thuishonk, het Amstel Hotel, waar inmiddels aardbeien en koffie voor ons klaarstonden. Weer een avond met een gouden randje!

error: Content is protected !!