Terugblik Zondagmiddag met Astrid Engels

In de Stadhouderszaal stonden prachtige petitfours met koffie en thee klaar en vanwege het mooie weer waren alle ramen open. In combinatie met passende achtergrondmuziek genoot een kleurrijk gezelschap van de geweldige ambiance.

Vervolgens nam iedereen plaats in de op verzoek van Astrid licht verduisterde Sarphatizaal waar, na een welkomstwoord van het bestuur, clublid Lia van den Berg het woord kreeg voor de introductie van Astrid Engels. Daarbij gaf ze ook even het woord aan prof.dr. Gertjan Kaspers van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Hij vertelde onder andere dat tegenwoordig 75% van de kinderen met kanker geneest en dat het streven is om dit percentage de komende jaren verder te laten stijgen. Astrid Engels is ambassadeur van het PMC.

Daarna hield Astrid haar boeiende presentatie, omlijst door vele kleurrijke dia’s. Astrid’s eerste ontdekkingsreis naar Egypte was in 1964 en deze beschaving vol mystiek en schoonheid fascineerde haar. De zoektocht naar de dialoog tussen emotie en ratio geeft haar inspiratie voor haar doeken daarbij geprikkeld door de aantrekkingskracht van heilige gewijde plaatsen waarbij vragen ontstaan over religie, astronomische kennis, techniek en cultuur.

Op veler verzoek signeerde Astrid nog een aantal boeken en onder het genot van een drankje en bitterballen werd deze bijzondere middag afgesloten in de Stadhouderszaal.

error: Content is protected !!